Værdigrundlaget omfatter elever, ansatte og forældrene.

Baunehøjskolens værdigrundlag (december 2015)

Skolen har fire værdier: Trivsel, Udvikling, Sundhed og Læring

Trivsel:

• Vi lever efter devisen: ”Du skal kunne lide at være her, og jeg skal kunne lide at være her”.

• Vi har trivselsplaner for hver afdeling.

• Vi understøtter børnenes trivsel gennem god overlevering fra et klassetrin til det næste.

Udvikling:

• Vi møder eleverne, der hvor de er, og vi observerer og evaluerer eleverne individuelt og som gruppe.

• Vi udvikler eleverne fagligt i forhold til deres individuelle udgangspunkt. Det betyder i praksis at vi inkluderer og differentierer i skolen.

• Vi udvikler børnene til at blive sociale mennesker ved at lære dem at indgå ansvarligt i et fællesskab

• Vi giver den enkelte elev udviklingsmuligheder personligt, socialt og fagligt.

• Vi er kendt for at være en udviklingsorienteret skole.

Sundhed:

• Madpakken skal give energi hele dagen. Derfor henstiller vi til, at madpakkerne er fyldt med gode ting, som giver energi og overskud til de lange dage.

• Vi skærer det usunde fra. Det betyder, at kage/slik gerne må deles ud i forbindelse med fødselsdage – ellers ikke. Eleverne drikker vand – ikke sodavand og energidrikke.

• Vi sikrer bevægelse for alle. Det betyder, at alle elever skal ud i minimum 15 minutter efter frokost – også udskolingen.

• De voksne er rollemodeller: Det indebærer, at voksne ikke spiser underlødig mad og drikker energidrik/sodavand foran eleverne.

Læring:

• Vi har synlige læringsmål

• Børnene ved, hvad de skal lære

• Børnene ved hvorfor de skal lære det